CardAccess toegangscontrole    Veiligheid in kaart

Het CardAccess programma is uitgebreid met een hypermodern toegangscontrolepaneel, dat geschikt is voor één deur met twee lezers (in en uit) die gevoed kunnen worden via Power over Ethernet (PoE). De uniVerse wordt geleverd in een metalen behuizing met ruimte voor een optionele voeding en accu.

Het nieuwe paneel heeft standaard PoE waardoor geen aparte voeding benodigd is. Optioneel kan in de behuizing een voeding worden ingebouwd van 230/12Vdc. Indien de uniVerse (artikelnaam: P2100) via PoE wordt gevoed, is er 12V, 500 mA beschikbaar voor een deuropener. Met ingebouwde voeding is dat 1,1 Ampere met tevens een acculader voor een 7Ah accu.

Autonoom
Voor de bediening zijn er twee aansluitingen voor lezers (binnen en buiten). Verder zijn er twee relaisuitgangen en vier bewaakte ingangen voor bijvoorbeeld deurcontacten of by-pass-drukkers.
De uniVerse kan volledig autonoom functioneren en heeft daarvoor een eigen klok/kalender, instelbaar geheugen voor onder andere 20.000 tot 200.000 kaarten, 1.000 tot 10.000  transacties en 30.000 toegangsgroepen. Het apparaat werkt met alle typen (Wiegand) lezers zoals Mifare DESFire EV1/EV2, Proximity, 2Crypt, biometrie en kentekenlezers. Via een buslijn kunnen veertien P2100 uniVers panelen achter één netwerkaansluiting hangen. Bij busconfiguratie dienen alle units afzonderlijk van een voeding te worden voorzien. Om de volledige functionaliteit van het paneel te kunnen benutten beveelt ARAS de nieuwe CardAccess4000 software aan.